Executii invelitori metalice si montaj
     Un montaj corect si eficient incepe cu o analiza atenta a planurilor de invelitoare, o analiza la fata locului unde se discuta solutiile recomandate si posibilitatile de imbunatatire a sistemului de invelitoare si ulterior demareaza in mod responsabil lucrarile de montaj ale invelitorii si accesoriilor ce se impun.
      Un acoperis complet inseamna mai mult decat o simpla invelitoare. Combinatia dintre elementele de aerisire, sistemele de drenare a apelor pluviale, scarile si podetele de acces, precum si opritoarele de zapada confera siguranta si functionalitate intregului sistem de acoperis. Toate componentele sistemului fabricat de Ruukki sunt produse de inalta calitate,testate, fiind compatibile unele cu altele.
     Acoperisurile metalice ofera o eleganta si un aspect estetic aparte. Produsele sunt etanse, usoare si durabile, ceea montaj-tabla-ruukki-bigserv-roofce asigura un montaj usor si folosinta indelungata.
      Domenii de aplicatie al invelitorilor metalice din otel : case ; case de vacanta ; blocuri de locuinte ;cladiri publice ; cladiri comerciale etc.
     
Bigserv Roof furnizeaza o paleta larga de sisteme de invelitori metalice Ruukki ce se incadreaza perfect unei game variate de stiluri arhitecturale. Acoperisul din tabla de otel asigfolie-anticondens-caroiaj-tigle-metaliceura multiple avantaje: etanseaza perfect, este usor si durabil. Produsul este folosit atat ca invelitoare pentru acoperisul constructiilor noi, cat si pentru renovarea acoperisurilor vechi, acolo unde starea structurii de rezistenta a acoperisului sau a intregii cladiri nu permite utilizarea produselor cu greutate proprie mare. Pe langa calitatea tehnica, siguranta si facilitatile la montaj si intretinere sunt de asemenea avantaje importante.
   
  Sistemele Ruukki de evacuare a apelor pluviale completeaza functionalitatea acoperisului. Sistemul de jgheaburi si burlane asigura o drenare eficienta a apei de pe acoperis. Partile componente sunt precis dimensionate, etanse, usor de asamblat si montat. Sunt fabricate din otel galvanizat cu grosime de 0,6
finnera-montaj-tigle-metalice-bigserv
mm si protectie multistrat pe ambele fete. Designul componentelor reduce acumularea depunerilor. Jgheaburile sunt disponibile in doua dimensiuni: Ø 125 mm si Ø 150 mm. Burlanele sunt disponibile in pachete pregatite pentru montare, usurand posibilitatile de imbinare cu jgheaburile deja instalate.
     Bigserv Roof ofera solutia completa pentru drenarea apei de pe acoperis. Datorita calitatii exceptionale, rezistentei si durabilitatii, sistemele de jgheaburi si burlane Ruukki sunt foarte apreciate in intreaga lume. Sistemele Ruukki sunt recunoscute nu numai pentru calitatea excelenta, ci si pentru modul sigur de exploatare.
     Sistemele de jgheaburi si burlane oferite de Ruukki au profil semicircular si sunt disponibile in doua dimensiuni. Acest sistem se bazeaza pe urmatoarele latimi desfasurate ale materiei prime:

• 330 mm (150 mm diametrul jgheabului de acoperis si 100 mm diametrul burlanului)tigla-metalica-ruukki-monterrey
• 250 mm (125 mm diametrul jgheabului de acoperis si 87 mm diametrul burlanului).

    
 
Sistemul complet de acoperis contine urmatoarele materiale :

- tabla profilata
- sistem de jgheaburi si burlane
- accesorii de inchidere si etansare
- elemente de ventilatie si racordare
- accesorii de fixare
- accesorii de siguranta
- ferestre de mansarda

     elemnete-componente-acoperis-ruukkiMontajul sistemului complet de acoperis contine urmatoarele operatiuni :

-          descarcarea si manipularea produselor la santier
-          receptia produselor
-          organizarea si planificarea etapelor de montaj
-          dimensionarea panourilor de tabla
-          montajul materialelor
-          receptia lucrarilor de montajruukkiacoperis.ro

      Operatiunile sunt executate de catre personal calificat avand in dotare uneltele specifice activitatii : fierastrau circular pentru produse metalice, masina de stantat, foarfeca pentru tabla, bormasina si ruleta. Este interzisa taierea panourilor cu polizor unghiular. Utilizarea acestuia duce automat la anularea garantiei produsului.
      echipa-ruukki-furnzor-tabla-bigservDimensionarea suprafetei de suprapunere se face in concordanta cu modelul de tigla ales (diferentele sunt date de pasul tiglei). Daca lungimea panourilor suprapuse depaseste lungimea dorita, excesul de material poate fi taiat in general de la coama . Fiecare caz in parte se solutioneaza individual. Panourile tip tigla sunt montate perpendicular pe linia stresinii. Inainte de instalare se verifica planeitatea sarpantei, paralelismul dintre coama si streasina, forma sarpantei precum si liniaritatea stresinii si a frontoanelor.

      Folia anticondens.
      Montarea foliei anticondens se face de la streasina catre coama, perpendicular pe capriori. Aceasta trebuie sa depaseasca cu 200 mm perimetrul peretilor, atat la streasina cat si la fronton. In prima etapa, se capseaza folia anticondens de capriori. Fixarea defi nitiva se va face cu ajutorul contrasipcilor, care au rolul de a asigura spatiul de ventilare necesar. Foliile se suprapun pe orizontala, una peste cealalta, cu cel putin 100 mm.
     jgheburi-si-burlane-ruukkiSipcile au dimeniunea 25 x 50 x 400 mm. Se incepe instalarea sipcilor de la portiunea de streasina de la care incepem si montarea panourilor. Acest aspect este foarte important, in cazul in care pe un plan de sarpanta, avem o streasina in mai multe trepte.

      Pregatirea si instalarea doliei.
      Fixarea doliei are loc la nivelul sipcilor de pe sarpanta. Latimea recomandata pentru constructia sustinerii doliei este de 210 mm pentru fi ecare parte. Panoul de tabla tip tigla trebuie sa se suprapuna peste dolie cu cel putin 100 mm. In functie de sarpanta se pot folosi profile de etansare intre dolie si tigla. Distanta dintre doua panouri vecine, masurata peste dolie, trebuie sa fi e de 200 mm.

     ruukki.roInstalarea sistemului de jgheburi si burlane.
      Carligele lungi, ce sunt montate direct pe capriori, se vor indoi separat pentru obtinerea pantei de scurgere. Panta jgheabului trebuie sa fie de circa 0,5% (4 cm la 8 ml de jgheab).  Carligele se indoaie cu un dispozitiv special. Partea exterioara a carligelor trebuie sa fi e cu cel putin 25 de mm mai jos decat prelungirea imaginara a sarpantei.montator-tigla-metalica-ruukki
      Taierea elementelor se face cu foarfeca pentru tabla, fi erastrau simplu sau fi erastrau circular cu disc de taiere special (cu unghi negativ de inclinare a dintilor). Taierea jgheaburilor se va face cu maxima atentie, astfel incat punctele de imbinare ale sectiunilor de jgheab sa fi e pozitionate intre carlige, iar muchiile rezultate sa fi e netede. In cazul dilatarii termice piesele de imbinare disponibile permit o usoara deplasare a jgheaburilor. Pentru a preveni scurgerea apei la imbinari, se aplica silicon flexibil intre lamelele mediane ale elementului de imbinare.montaj-tigla-metalica-ruukkimontaj-tabla-trapezoidala

      Inceperea instalarii
      Inaintea instalarii panoului de tabla tip tigla, se monteaza sorturile de streasina (acolo unde este posibil). Panoul de tigla este fixat de sipca cu ajutorul suruburilor autofiletante in partea inferioara a profi lului, imediat langa pasul modulului de tigla. Pentru sipcile Bigserv-roof-distribuitor-tigle-metalice-ruukkide lemn se folosesc suruburi de 4,8 mm x 35 mm. Partea stanga a panoului de tigla este prevazuta cu un canal capilar, care la montaj va fi intotdeauna dedesubt. Fixarea panourilor unul de celalalt se realizeaza  astfel : surubul se prinde in partea dreapta fata de punctul cel mai inalt al profi lului, imediat langa pragul transversal. Se folosesc suruburi de 4,8 mm x 20 mm. Nu este necesara utilizarea etansarilor intre panouri. In cazul sarpantelor drepte, incepeti instalarea de la fronton (pazie), iar in cazul sarpantelor oblice, montarea se incepe de la capatul coamei.
    
scule-montatori-tabla-tigla-metalica
Se alinieaza intotdeauna panourile la linia de streasina si nu la fronton. Panourile se pot monta atat de la stanga la dreapta cat si invers, tinand cont de pozitia canalului capilar. Cand instalarea se incepe de la stanga la dreapta, marginea din dreapta a panoului deja asezat se ridica si, sub el, se impinge urmatorul panou. In acest caz, panoul deja fixat il va sustine pe cel impins sub acesta prin intermediul profilelor transversale (care dau pasul tiglei). Montajul dinspre stanga spre dreapta este mai avantajos in cazul sarpantelor foarte inclinate sau cu panouri foarte lungi.
      Se monteaza accesoriile de inchidere si alte elemente de siguranta se face receptial lucrarilor si nu ramane decat sa va bucurati de o invelitoare bine executata.suruburi-autoforante-cu-garnitura-pentru-tigla-metalica-ruukki

Va prezentam cateva accesorii pentru invelitori metalice :
 
           Dolia :
dolie-ruukki

          1. Dolie          
          2. Profi l de etansare  
          3. Folie de protectie in directia doliei   
          4. Folie de protectie in directia sarpantei 
          5. Folie de protectie in directia sarpantei
 
        
Coama, sectiune verticala       
coama-ruukki
 
          1. Coama semirotunda - LHP
          2. Profi l de etansare
          3. Folie anticondens (spatiu de ventilare ≥ 100 mm)
          4. Banda din folie anticondens

        
fronton-ruukki
Bordura fronton, sectiune verticala                
 
          1. Bordura fronton LPT
          2. Bordura fronton interior (daca este cazul)
 
          Racord perete, sectiune verticala.
calcan-ruukki
 
          1. Racord perete LL-K          
          2. Profil de etansare bordura

         
pazie-ruukki
Bordura calcan, sectiune verticala
 
           1. Bordura calcan LL
           2. Bordura interior (daca este cazul)
 
     Ferestre de mansarda


     fereastra-de-mansarda-fakroMansardarea va permite sa obtineti un surplus de spatiu si un cadru de locuit atractiv. Bigserv Roof va ajuta la renovarea podurilor, de la ordinea desfasurarii etapelor la evaluarea starii generale a podului pana la finalizarea  procesului de mansardare. De asemenea, va oferim sugestii de baza pentru a crea un spatiu generos, luminos si primitor.
      Ideea de a crea un spatiu atractiv sub acoperisul in panta  presupune: lumina naturala, ventilatie, un spatiu locuibil generos, priveliste, reducerea zgomotului strazii, mai multa intimitate si siguranta.
     Daca planuiti sa transformati podul intunecat intr-un spatiu locuibil, sursele de lumina naturala sunt esentiale pentru a obtine un proiect de succes. Daca intentionati sa utilizati ca sursa de lumina naturalaferestre-de-mansarda-velux lucarnele de mici dimensiuni, trebuie sa luati in considerare faptul ca acestea nu ofera suficienta lumina incaperilor. In plus, lucarnele construite pe acoperis reprezinta o optiune costisitoare de amenajare a mansardei, fiind necesare materiale suplimentare, manopera si timp.
     Numarul si dimensiunea ferestrelor de mansarda de care aveti nevoie depinde de destinatia ulterioara si de marimea incaperii. Pentru a cunoaste posibilitatile podului pe care doriti sa-l mansardati nu ezitati sa ne contactati.     

      Fazele renovarii podului sunt urmatoarele :
 
1.    Evaluarea structurii podului
2.    Stabilirea peretilor despartitori
3.    Instalarea ferestrelor de mansarda
4.    Instalarea ramelor de etansare
5.    Montajul invelitorii metalicerenovare-mansarda-cu-ferestre
6.    Consolidarea pereetilor si instalatiile
7.    Termoizolarea ferestrelor de mansarda
8.    Termoizolarea si acoperirea peretilor
9.    Zugravirea peretilor si scara de acces
10.    Gata de mutare.
 
 
 
 

Colectivul Bigserv,