Garantia acoperisului Ruukki
     La achizitionarea unui acoperis si a unui sistem de jgheaburi si burlane original de la Ruukki beneficiati de o garantie pe termen lung sub forma unui certificat de garantie care atesta responsabilitatea noastra ca furnizor si calitatea superioara a produselor noastre.
 
     Pentru profilele de acoperis cu strat de acoperire Pural™, Pural matt™ si PVDF se acorda o garantie de cincizeci (50) de ani pentru performanta tehnica si o garantie de douazeci (20) de ani pentru performanta estetica.
     Pentru profilele de acoperis cu strat de acoperire Purex™ se acorda o garantie de patruzeci (40) de ani pentru performanta tehnica si o garantie de cincisprezece (15) ani pentru performanta estetica.
 
     Pentru profilele de acoperis cu strat de acoperire din poliester si poliester mat se acorda o garantie de treizeci (30) de ani pentru performanta tehnica si o garantie de zece (10) ani pentru performanta estetica.
 
     Performanta tehnice se refera la functionalitatea mecanica a produsului; garantam faptul ca aceste profile din produsul respectiv nu vor suferi daune mecanice pentru perioada de timp indicata.
 
     Garantia pentru performanta estetica se refera la prevalenta suprafetei cu strat de acoperire colorat pe exterior a produsului; garantam faptul ca stratul de acoperire si culoarea produsului vor ramane neschimbate pentru perioada de timp indicata.
Strat de acoperire
Performanta tehnica
Performanta estetica
 
Profile de acoperis cu strat de acoperire Pural™, Pural matt™ si PVDF
50  ani
20  ani
 
Sisteme de jgheaburi si burlane cu strat de acoperire Pural™
20 ani
           
Profile de acoperis cu strat de acoperire Purex™
40 ani          
15 ani
Profiluri de acoperis cu strat de acoperire din poliester si poliester mat
30 ani
10 ani
 
   INTRETINERE  ANUALA ACOPERIS
 
     Acoperisuri si fatadele de cladiri sunt expuse la multe tipuri de impuritati si de poluare in aer. Acestea includ compusi de sulf, clor si azot provoaca ploi acide, si diferite saruri minerale, murdarie si funingine. Aceste impuritati, impreuna cu apa si radiatii ultraviolete ale soarelui afecteaza acoperire. Efectele sunt cel mai rau pe acele zone ale cladirii in care impuritatile nu sunt spalate de ploaie.
 
     Dinpunct de vedere al durabilitatii de foaie de otel acoperita cele mai rele lucruri sunt lovituri si zgarieturi, in care impuritatile vin in contact direct cu stratul de zinc sub strat de vopsea sau, mai ales, cu miez de otel.
     Efectul impuritatilor in aer este mai mare aproape de zone industriale poluate si in zonele de coasta. Emisiile care continsulf sau clor sunt deosebit de dificile. Impuritatile  pus vegetatia de pe acoperiri reduce durata de viata a invelitorii metalice, astfel incat curatarea periodica a suprafetelor de tabla si de acoperis este o parte importanta a procesului de intretinere a tablei.
 
     Inspectia anuala
 
     Tabla si accesoriile metalice ce fac parte din acoperis trebuie sa fie inspectate in mod regulat. In cazul in care orice defect se gaseste in acoperirea tablei ar trebui sa fie reparate imediat, in scopul de a asigura durata de viata lunga. Inspectie anuala ar trebui sa includa urmatoarele proceduri:
 
     Inspectie initiala.
 
     Indepartati toate obiectele vrac, cum ar fi accesorii vrac, bucati de tabla, aschiile de foraje si alte articole metalice de pe acoperisuri si din sistemele de apa de ploaie imediat dupa instalare.
    Inspectie vizuala.
     Inspectia vizuala a suprafetelor acoperite ar trebui sa fie efectuata o data pe an la o inspectie generala. Un control mai amanuntit ar trebui sa fie efectuata la fiecare 5 ani in timpul perioadei de garantie. Suprafetele acoperite ar trebui sa fie apoi inspectat, la o distanta de vizualizare de 1,5 metri. Dupa perioada de garantie a expirat, suprafata trebuie sa fie inspectate o data la doi ani, la o distanta de vizualizare de 1,5 metri.
 
          Curatenia acoperisului.
 
     Verificati acoperisul pentru curatire. Murdaria , vegetatie , sol / praf etc  determina un risc de coroziune ridicat prin mentinerea suprafetei de tabla umede. Deasemenea pot aparea blocaje ale sistemului pluvial, doliilor si a altor elemente scurgerea apei pluviale fiind obturta. Un acoperis murdar strica, de asemenea, aspectul. Un acoperis este necesar a se curata cel putin o data pe an dar recomandabil este de doua ori : primavara si toamna.
          Starea accesoriilor.
 
     Verificati starea si fixare a accesoriilor ce intra in componenta acoperisului. Fitingurile deteriorate sau partial liber provoca scurgeri, degradare, si un risc de coroziune. Daca o fixare este deteriorata trebuie actionat imediat pentru remedierea defectiunii.
 
     Starea stratului de acoperire.
 
     Verificati starea de acoperire a culorii. Amintiti-va sa inspectati campul de tabla de acoperis si marginile apei precum si sistemul pluvial. Stratul de acoperire, suprapuneri inegale, vezicule si cracare, precum si local zgarieturile sunt toate semne de necesitatea de a repara acoperire.
 
     Urmati instructiunile de vopsire prezentate in acest document atunci cand se repara stratul de acoperire. Sistemele de colectare a apei de ploaie trebuie sa fie curatate in fiecare an. Blocate, partial blocate si murdare , cu depuneri de praf si vegetatie, blocate de gheata sistemele de preluare a apei de ploaie sunt expuse la coroziune prin pastrarea suprafetelor umede.
 
      Indepartati orice blocaj posibil de murdarie / vegetatie / gheata si spalati intregul sistem. Se repara orice prejudiciu generat de aceste depuneri de praf , vegetatii si gheata.
 
     Spalarea si indepartarea murdariei
 
    Apa de ploaie este de obicei suficienta pentru a mentine stratul de acoperire curat in mare parte dar impuritatile, cum ar fi frunzele din copaci si praful si alte vegetatii ar trebui sa fie curatate de pe acoperis, sistemele pluviale si accesoriile de dirijare o data pe an. Stratul de acoperire ar trebui sa fie curatate cu o perie moale si apa sau de inalta presiune de apa (< 50 bar). Murdaria persistenta poate fi indepartata cu ajutorul unui agent de curatare potrivit pentru vopsele de acoperire (a se vedea tabelul 4). Petele dificile de murdarie poat fi indepartat cu o carpa inmuiata in spirt alb. Clatirea ar trebui sa fie efectuata din partea de sus in jos a acoperisului, dupa agentul de curatare a intrat in vigoare pentru cateva minute. Jgheaburile si burlanele ar trebui sa fie in cele din urma clatite cu apa. Trebuie remarcat faptul ca utilizarea necorespunzatoare a agentilor sau excesiv de puternic de curatare se va deteriora stratul de culoare.
 
     Repararea si retusarea zonelor afectate de impuritati
 
     Zona ar trebui sa fie vopsita folosind o pensula cat se poate de mica. In cazul in care prejudiciul ajunge pana la stratul de grund, numai un strat de vopsea este suficient. In cazul in care, cu toate acestea, prejudiciul ajunge pana la zinc, se recomanda ca un al doilea strat de vopsea sa se aplice dupa ce primul strat este uscat. Inainte de orice decizie care se ia pentru a vopsi din nou complet suprafete intregi, trebuie sa se verifice ca nu exista daune locale si ca aderenta stratului de baza este bun. Daca sunt gasite daune semnificative, este mai bine sa consulte un expert pentru a stabili si a planifica un sistem de revopsire.  Este dificil de a oferi un timp exact pentru retusarea de intretinere atunci cand ar trebui sa fie efectuate, ca durata de viata utila de culoarea foilor de tabla este dependenta de mai multi factori. Acestea sunt de culoare si de tipul de acoperire, conditiile climatice locale, panta acoperisului, metoda de constructie, si metoda de instalare.
 
     Motivele cele mai generale pentru revopsire sunt schimbari semnificative in culoarea sau luciu de suprafata. Impuritatile din aer si UV ale soarelui si radiatia termica pot avea cel mai mare efect asupra acoperiri. Durabilitatea acoperiri diferite variaza. O suprafata de culoare cu plyester, care este revopsit in timp util, acorda o durata de viata extrem de lunga util chiar si atunci cand protectia acordata de capete de acoperire de culoare, de otel este in continuare protejata de acoperire de zinc.
 Colectivul Bigserv