Panouri solare Ruukki
    Ruukki Classic acoperis solar -  Imbunatateste eficienta energetica a casei tale.
 
    Ruukki Classic  acoperisul solar a fost proiectat astfel incat prin instalarea pe o singura casa sa valorifice energia solara. In plus cel mai bun acoperis poate incalzi in functie de combinatia achizitionata apa calda menajera necesara anual intr-o familie si de asemenea, sa fie utilizate pentru incalzirea locuintei.
    Cu sistemul de la Ruukki, colectorul de caldura este integrat practic invizibil intr-un acoperis Ruukki Classic fara a fi nevoie sa se monteze colectoare solare separate. Ruukki Classic acoperisul solar termic este un produs finlandez care imbunatateste eficienta energetica a casei tale. Imbunatatirea eficientei energetice de asemenea se adauga la valoarea casei tale.
 
    Ce este un acoperis solar ?    
Un acoperis solar actioneaza ca acoperisul unei cladiri si, in acelasi timp, produce caldura de la razele soarelui . Acoperisul solar Ruukki Classic dispune de colectoare solare integrate de caldura .
 
    Ce fel de energie genereaza un acoperis solar ? 
    Un sistem solar genereaza caldura pentru diferitele nevoi ale unei cladiri . In practica , acest lucru inseamna apa calda pentru ocupantii sau ajuta la incalzirea cladirii . Energia este curata si provine dintr-o sursa regenerabila
 
    Cum functioneaza un acoperis solar ?
   Un sistem solar cuprinde colectoare integrate, dispozitive in sedii tehnice si tevi de caldura intre ele . Soarele incalzeste panourile pe acoperis si caldura obtinuta este transmisa de-a lungul conductelor izolate la sediul tehnice . Aici , caldura este transmisa intr-un rezervor de stocare a apei calde menajere sau ca parte a unui alt sistem de incalzire .
     Sistemul termic solar trebuie sa fie conectat la un rezervor de stocare solar , fie o apa menajera sau boiler , unde caldura obtinuta poate fi stocate pentru o utilizare viitoare . Este nevoie de stocare pentru ca o multime de energie vine repede atunci cand soarele straluceste si cantitatea de energia valorificata in exces poate fi stocata pentru o utilizare ulterioara , atunci cand este necesar . De exemplu , caldura colectata in timpul zilei poate fi utilizata seara sau noaptea .
 
      Care sunt beneficiile unui sistem termic solar ?
    Un sistem solar creste valoarea proprietatii si reduce costurile . Sistemul genereaza in functie de combinatiile in care a fost montat necesarul de apa calda menajera si aproximativ o cincime din necesarul de energie pentru incalzire . Preturile la energie vor creste in viitor , dar costul energiei produse cu ajutorul unui sistem solar termic ramane constanta .
     Valorile Eco sunt deja importante si va deveni din ce in ce mai mult . Sistemul poate contribui la cresterea ponderii de energie regenerabila intr-o cladire si reduce emisiile de carbon . Un sistem mic ( SET1 ) pot reduce emisiile de dioxid de carbon cu aproximativ 840 kg pe an .
Un acoperis solar termic are un pret rezonabil si este o modalitate usoara de a imbunatati clasa energetica a cladirii . O mai mare rata de eficienta energetica creste valoarea unei cladiri , astfel ca investitia se poate plati deja pentru sine  in forma de adaugare la pretul de vanzare al proprietatii .
 
     Este un acoperis solar potrivit pentru casa mea ?
Un acoperis solar este potrivit pentru toate cladirile unde acoperisul din otel Classic Ruukki pot fi instalate . Acoperisul inclinat trebuie sa fie de cel putin 1:7 sau aproximativ 9 ° .
    Colectoarele solare termice au fost integrate in acoperis , astfel incat acestea se identifica cu acoperisul din jur , mai ales in cazul in care culoarea este gri inchis . Inclinarea acoperisului trebuie sa fie orientata spre sud , de preferinta intre sud-est si sud-vest . Unghiul de inclinare poate varia in aceleasi limite ca acoperis clasic , dar cea mai buna productia anuala este de la un unghi de 41 ° . Alte unghiuri de inclinare sunt posibile . Un acoperis inclinat usor genere aza mai multa energie in timpul verii iar acoperisurile abrupte in timpul primaverii si toamnei.
 
Care este marimea recomandata a unui sistem solar termic ?
    Dimensiunea unui sistem solar termic depinde de suprafata acoperisului disponibil ,marimea sistemului si scopul .
Sunt disponibile trei dimeniuni diferite :
     SET1 - cel mai mic pachet este destinat pentru incalzirea apei calde menajere intr-o casa cu familie mica.
     SET2 - recomandat pentru a satisface o nevoie mai mare de apa calda menajera sau , in plus, ca parte a sistemului de incalzire.
     SET3 - combinate pentru incalzirea apei menajere si a unei cladiri.
 
   Ce beneficii are un acoperis cu sistem termic solar integrat in comparatie cu panouri solare instalate pe partea de sus a unui acoperis ?
    Beneficiile sunt mai ales cele estetice , dar , de asemenea, economiile din materiale de instalare si costurile sunt importante . Procesul de autorizatie de constructie se face mai usor , deoarece nu exista conducte de caldura colectoare  instalate pe partea de sus a acoperisului si astfel aspectul cladirii ramane neschimbat .
     Intretinerea unui sistem integrat este , de asemenea, mai simplu , deoarece nu exista parti iesite in afara . La panourile neintegrate conductele sunt instalate la colectionari in cadrul sistemului , astfel incat sunt conducte vizibile in afara cladirii . La  sistemul Ruukki conductele si colectorii se afla sub acoperis si astfel protejate de intemperii si animalele .
     Colectoarele de caldura solare integrate inlocuiesc materialele de acoperire in zona pe care o acopera , deoarece nu este doar un strat de baza in ele ca in alta parte , sub acoperis . Timpul de instalare este salvat deoarece colectoare solare integrate de caldura sunt instalate in acelasi timp, ca material de acoperire , economisind astfel de lucru si provizii de constructii .
 
    Este un acoperis solar  sigur ? 
    Da , sistemul este complet sigur . Se compune doar din componente fiabile, aprobate. Sistemul include dispozitive de siguranta in caz de defectiuni . Centrul de control ajusteaza in mod continuu si controleaza functia de sistem pentru a se asigura ca este in siguranta . Lichidul care circula prin sistem este glicol netoxic , care impiedica inghetarea si acest lucru nu poate provoca daune pe vreme rece . Sistemul ar putea sa fiarba in timpul verii in cazul in care exista mai multe zile calde consecutive iar  apa calda menajera este nefolosita si rezervorul de stocare de caldura este deja plin de caldura . Cu toate acestea , sistemul se raceste in timpul noptii si este readus automat la comanda de lucru in ziua urmatoare .

     Colectoarele de caldura solare au nevoie de o intretinere speciala ?
     Sistemul este aproape de intretinere gratuita si este controlat in mod automat in functie de conditiile existente . Apa de ploaie este suficienta pentru a curata ochelarii speciali care acopera colectoarele solare. Costurile anuale de intretinere consta in cea mai mare parte in inspectii pentru a se asigura ca totul este in ordine . Se recomanda ca lichidul din sistem sa fie verificat anual si inlocuit la fiecare cinci ani . Acest lucru poate fi foarte usor de facut la sediul tehnice . Livrarea include instructiuni de instalare si intretinere .
 
    Cat costa un acoperis solar termic ?
    Costul depinde de acoperis si dimensiunea sistemului . Sistemele solare termice sunt disponibile in trei pachete de diferite dimensiuni : pachetul de baza pentru apa calda menajera ( SET1 ) , un pachet mai mare de apa calda menajera ( SET2 ) si pachet combinat pentru incalzirea apei menajere ( SET3 ) . In functie de marimea instalatiei solare alese , un acoperis solar costa in medie cu 20 % -40 % mai mult decat un pachet de acoperis conventional .
 
    Garantia unui acoperis solar ?
   Colectoarele solare termice sunt garantate timp de 10 ani . Aceasta garantie este valabila in cazul in care instructiunile de instalare si de utilizare au fost respectate iar intretinerea a fost facuta corespunzator  pe durata de viata utila a panourilor .
    Este important sa se respecte instructiunile de proiectare Ruukki in masurarea sistemului si a structurii . Garantii in ceea ce priveste alte dispozitive ( de exemplu, conducte ) in sistemul se bazeaza pe garantia producatorului respectiv pentru fiecare dispozitiv . Acoperis din otel Ruukki Classic vine cu o garantie de 50 de ani pentru tehnica si o garantie de 20 de ani pentru performanta estetica.
 
Colectivul Bigserv.