Panouri fotovoltaice

Tipuri de panouri fotovolatice:
  • Panouri solare monocristaline:Sunt considerate produse de calitate superioară, deoarece au celule care formează panoul și sunt formate dintr-un singur cristal de siliciu de înaltă puritate care se solidifică la aceeași temperatură. Aceste panouri solare oferă o eficiență și o performanță mai mare, deoarece le permit electronilor să se miște mai liber. Deși procesul de fabricație este mai scump, un produs de calitate superioară este produs mult mai eficient. 
  • Panouri solare policristaline:Sunt compuse din cristale care sunt orientate diferit și se disting prin nuanța albăstruie. Procesul de fabricație are avantajul de a fi mai ieftin, dar în momentul utilizării acestuia este un produs mai puțin eficient.
  • Panouri fotovoltaice amorfe:sunt din ce în ce mai puțin utilizate și se caracterizează prin faptul că nu au o structură definită. Tinde să piardă destul de multă eficiență energetică în primele câteva luni de funcționare.
 
 

CALCULEAZA AICI CAT COSTA ACOPERISUL TAU NOVATIK NATURA.

CALCULAOR PRET ACOPERIS

Introdu cantitatile necesare pentru acoperisul tau si vezi pretul on-line.

Ce este un invertor solar? 
 
Invertor solar convertește variabila DC sau direcționează ieșirea curentului a PV panou solar care este utilizat de o rețea electrică în afara rețelei sau de o rețea electrică comercială.
 
Cum functioneaza un invertor solar?
 
După ce energia este transferată la invertor, aceasta este în general în format DC. Dar, în scopuri comerciale, este necesar curent alternativ sau alternativ. Energia din invertor trece apoi prin transformator, ceea ce ne oferă un curent alternativ.
 
Caracteristicile unui invertor solar
  • Capacitatea sau puterea invertoarelor fotovoltaice. Evaluarea invertorului este puterea maximă susținută de invertor.
  • Temperatura invertoarelor solare fotovoltaice. Invertoarele au o capacitate nominală specificată în anumite condiții, de obicei 25 ° C. Pe măsură ce temperatura ambiantă crește se reduce puterea furnizată de invertor.
  • Tensiunea unui invertor solar fotovoltaic. Determină tensiunea pe baterie care trebuie conectată la invertor pentru ca acesta să funcționeze. Invertoarele de 12V asigură, în general, o putere redusă de până la aproximativ 2000W, puterea medie pentru invertoarele de 24V este de 2000W la 3000W, iar invertoarele de 48V sunt de 4000W la 10000W.
Instalarea si intretinerea invertoarelor solare
 
In general invertoarele nu au nevoie de mentenanta.
Pentru instalarea inverotului se recomanda instalarea invertorului într-un loc uscat și departe de elementele care pot crește temperatura invertorului, cum ar fi o sursa de caldura sau o bucătărie. Bateria trebuie instalată într-un loc bine ventilat și uscat, iar temperatura să nu depășească 25 ° C. Această locație trebuie să poată regenera aerul intern pentru a preveni acumularea gazului generat de baterie în interior.
 

Cum dimensionezi instalatia fotovoltaica?
 
Este necesar să puteți calcula puterea electrică a panourilor solare fotovoltaice pentru a putea calcula puterea modulului. Când vine vorba de calculul sau performanța panourilor, măsura utilizată în module este de vârf de watt (Wp). 
Este important să se analizeze câte wați de vârf pot fi instalați pentru a obține capacitatea maximă posibilă de autoconsum. 
Pe de altă parte, trebuie să luăm în considerare și perioada anului. Vara, o mare parte din energie trebuie utilizată pentru a răci casa.
 

Mentenanța panourilor solare
 
Inspecție anuală. Angajează un specialist pentru a inspecta panourile solare și pentru a se asigura că funcționează corect.
Curățare. Este nevoie de acest proces de două ori pe an, dacă plouă des și praful este înlăturat în mod natural.
Monitorizare. Pentru performanțe optime, instalează un sistem de monitorizare care oferă date despre puterea electrică a sistemului solar.
Ai grijă ca panourile să nu fie umbrite de copaci, deoarece cantitatea de energie produsă va scădea.
 
 
 
 
 
 

Copyright © 2019 - Bigserv Roof SRL, toate drepturile rezervate.

Build by www.webskycms.com